Cairn Consulting
Menu

Over Cairn Consulting

Wie is Arie Haasnoot?

Studie en werkzaamheden:

Ik heb in 1979 de studie Rechten-Bestuurswetenschappen voltooid aan de Rijksuniversiteit Utrecht, en heb daarna diverse managementopleidingen gevolgd. Recent heb ik de algemene mediation-opleiding (inclusief coaching) en specialisatieopleidingen overheids- en arbeidsmediation (inclusief exit-mediation) afgerond.

Van 1970 tot 2009 ben ik werkzaam geweest bij de gemeentelijke overheid. Eerst als beleidsambtenaar en manager op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, later, vanaf 1988, als gemeentesecretaris van de gemeenten Oud en Nieuw Gastel, Oosterhout en Bergen op Zoom.

In 2009 heb ik de onderneming Cairn Consulting gestart, actief op het gebied van ambassadeurschap gemeenten, interim-advies en coaching. Recente activiteiten zijn een ambassadeurschap voor de gemeenten bij het Deltaprogramma, en de coördinatie van buurtbemiddeling in de gemeente Bergen op Zoom. Vanaf februari 2015 ben ik als adviseur ruimtelijke adaptatie, namens de gemeenten, verbonden aan het Stimuleringsprogramma Ruimtelijk Adaptatie bij het Ministerie van Infrastructuur & Milieu.

In 2014 ben ik gestart met mediation, via Haasnoot Mediation. Zie www.haasnootmediation.nl. Als mediator werk ik samen met gespecialiseerde collega’s in het Mediationhuis, www.mediationhuis.nl.

Nevenfuncties:

Ik heb veel vrijwilligersfuncties bekleed, waaronder toezichthouder van een zorginstelling, voorzitter van een heemkundige vereniging en voorzitter/kerkrentmeester van een protestantse gemeente.

Huidige nevenfuncties zijn onder andere: voorzitter Classis West-Brabant van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), en vrijwilliger Buurtbemiddeling in de gemeenten Halderberge en Moerdijk.

016a

Vrije tijd:

Lange-afstand-wandelen: met mijn vrouw, een rugzak op en trekken door Europa, waar en wanneer het maar kan, pelgrimeren, spiritualiteit, verdiepende gesprekken, genieten van de prachtige natuur, fotograferen, het hoofd leeg maken…

Wat mij inspireert:
Een cairn of steenmannetje biedt de reiziger hulp in onherbergzaam gebied.
Het markeert het pad of geeft de top van een heuvel aan. Op dezelfde wijze wil ik anderen helpen de weg te vinden die leidt naar de gewenste bestemming.

logo beeld